top of page

AMI KIMARADT AZ ANGOLKÖNYVEDBŐL PEDIG JÓL JÖHET

Népszerű sorozatunk folytatódik...

A Facebook oldalunkon soha nem olvasható részekkel

Itt tudsz díjmentesen feliratkozni!

 

Ízelítő a sorozatunkból:

 

AMI KIMARADT AZ ANGOLKÖNYVEDBŐL, PEDIG JÓL JÖHET... #13

 

Bobnak hívják a nagybácsidat? Gyanítom, hogy nem... De akkor meg miért mondhatják neked az angolok, hogy "Bob's your uncle" ??

 

Például megkérdezed merre van a bolt, és válaszként ez jön: "Turn left at the corner, and the shop is there. Bob's your uncle!"

 

Na de hogy jön Bob meg a nagybácsi az útbaigazításhoz ?? :)

 

A trükk itt az, hogy a "Bob's your uncle" egy kifejezés, és így teljesen mást jelent, mintha szavanként próbálnád összerakni. Azt jelenti, hogy "Ilyen egyszerű", "Ezzel meg van oldva", "Ennyi az egész".

 

A kifejezés eredete még a nyelvészeknek is feladta a leckét. Azt feltételezik, hogy onnan jön, hogy bő 100 éve egy angol miniszterelnök, akinek a neve Robert, azaz Bob volt, az unokaöccsét nevezte ki kulcspozíciókba. És így az unokaöcsnek az ölébe hullt a hatalom, számára minden könnyen ment, csak mert Bob a nagybácsija volt...
 

Emlékezz majd, ha legközelebb ezt az angol kifejezést hallod vagy olvasod! És ne hagyd magad megzavarni, ha az egyszerű kérdésedre, hogy "How can I open this?", ezt kapod válaszként: "Push the red button, and Bob's your uncle!" :)

 

www.angolparbeszed.com

www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

 

 

IRATKOZZ FEL DÍJMENTESEN ELÉRHETŐ SOROZATUNKRA

 

AMI KIMARADT AZ ANGOLKÖNYVEDBŐL PEDIG JÓL JÖHET...

 

Népszerű sorozatunk folytatódik...

A Facebook oldalunkon soha nem olvasható részekkel

Itt tudsz díjmentesen feliratkozni!

 

Egy további rész a sorozatunkból:

 

AMI KIMARADT AZ ANGOLKÖNYVEDBŐL, PEDIG JÓL JÖHET... #6

 

 

Nézel egy filmet, a nyelvgyakorlás miatt angolul... Már egész jól értenéd, amikor egy izgalmas jelenetnél elhangzik a főhős szájából: "Gordon Benett!". Na ez kicsoda?? Hisz nem is szerepelt az egész filmben olyan, hogy Gordon Benett... Aztán pár perc múlva újra megismétlődik ez a név! És a dolog egyre kevésbé áll össze... 
 
Hát, nem csoda... Ne is keress a szereplők között Gordon Benett nevűt! :) 
 
Az angol nyelvben a "Gordon Benett!" egy kifejezés: nagy meglepődéskor használt felkiáltás. Mellesleg, Gordon Benett egy valós személy volt, újságíró és laptulajdonos száz évvel ezelőtt. Extravagáns viselkedéséről híresült el, majd vált szállóigévé a neve, annak kifejezésére, amikor valami meglepő dolog történik. 
 
Így már mindjárt érthetőbb lesz a filmjelenet... Emlékezz majd, ha legközelebb ezt az angol felkiáltást hallod!

 

www.angolparbeszed.com

www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

 

IRATKOZZ FEL DÍJMENTESEN ELÉRHETŐ SOROZATUNKRA

 

Népszerű sorozatunk folytatódik...

A Facebook oldalunkon soha nem olvasható részekkel

Itt tudsz díjmentesen feliratkozni!

 

TOVÁBBI AJÁNLÓ:

 

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ KOMPLETT OKTATÓANYAG

 

MENNYIRE VAGY FELKÉSZÜLT?

NEHEZEN ÉRTENÉD MEG AZ ANYANYELVI ANGOL MENEDZSERT?


HOGYAN ADD ELŐ MAGAD EGY ANGOL ÁLLÁSINTERJÚN?

 

Ha most hirtelen új állás után kellene nézned, az mennyire érne felkészületlenül?

Mekkora biztonságot adna, ha a füledben csengenének az angol állásinterjú mondatai?

Anélkül, hogy beszéd közben kellene agyalni a nyelvtanon...
 

Ha nem akarsz kapkodni, amikror váratlanul kell munkahelyet váltanod...

Ha szeretnél megpályázni és megszerezni végre egy jobb állást...

 Ha felkészülten és biztonságban akarod magad tudni...

 

Mit is mondj pontosan egy angol állásinterjún? Hogyan kérdezz rá udvariasan a nehéz pontokra?

Hogyan fejezd ki magad, ha angolul kell betelefonálnod, amikor álláskereső vagy?

Milyen helyzetek merülhetnek fel az interjún, és hogyan kezeld ezeket angolul megfelelően?

 

Kidolgoztuk számodra a teljes forgatókönyvet, az összes angol kulcsmondattal!

 

Plusz olyan angol kifejezéseket és fordulatokat ismerhetsz meg a megfelelő szituációban, amiket gyakran használnak az angolok, de esélyed sincs megérteni őket csupán a szavak alapján, ha nem ismered magát a kifejezést.

 

De maradt még egy probléma... Egy angol nyelvű állásinterjú során rengeteg nehézséget okoz a tanulóknak, hogy kihallják az anyanyelvi angol beszédéből, hogy pontosan mit is akar mondani. Pláne,  ha a menedzser ráadásul még hadarva meg tájszólással is beszél... :) Alig értettem valamit az angol "szöszögésből" -- mesélte például az egyik tanuló, amikor a kudarcos álllásinterjú után hozzánk fordult segítségért.

 

Ezért rendkívül fontos, hogy a felkészülés során ne csupán a szemeddel szedd fel az információkat, hanem úgymond a füleddel is tanulj, azaz a hallás alapján történő beszédértésedet is fejlesztenünk kell. Az iskolában azt szoktuk meg, hogy legtöbbször a szemünkkel szedjük fel a tudnivalókat leírt szövegből. A nyelvet azonban nem így tanultuk meg mi sem gyerekként; és beszélni így nem lehet megtanulni.

 

Éppen ezért, miután megalkottuk az angol szövegeket, utána HANGFELVÉTELEKET is készítettünk a számodra ANYANYELVI ANGOL szereplőkkel, hogy otthon vagy a mobilodon is meg tudd hallgatni mindegyik párbeszédet az angol kulcsmondatokkal és kifejezésekkel. Annyiszor, hogy már a füledben csengjen az egész, és semmilyen félelem ne maradjon benned egy angol nyelvű állásinterjúval kapcsolatban. Csak így fogsz tudni hozzászokni a magyartól jócskán eltérő kiejtéshez és hanglejtéshez.

 

A teljes oktatóanyag -- a szövegek, hozzá a fordítások, a kifejezések magyarázatai, plusz maguk a hangfelvételek -- mostantól megvásárolható minden kedves olvasónk számára az otthoni gyakorláshoz és felkészüléshez.

 

Mindenre gondoltunk, ami előfordulhat a folyamat során, amikor egy új állásra pályázol, az első betelefonálástól kezdve, egészen a záró interjúig. Emellett kidolgoztuk a számodra azt a pontos 7 lépést, amit a gyakorlás során követned kell.

 

Biztosítsd be magad, és ne hagyd, hogy felkészületlenül érjen egy olyan élethelyzet, amikor hirtelen és váratlanul kell új munkahelyet találnod!

 

Rendeld meg most az ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ komplett oktatóanyagát!

 

Ezt az oktatóanyagot csak nálunk tudod megvásárolni. Írj és jelentkezünk a részletekkel, illetve a fizetési és felhasználási feltételekkel.

E-mail: ide klikkelve tudsz üzenetet küldeni

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

Írd meg nekünk a leveledben azt is, hogy melyik rész okozná most a legtöbb gondot számodra egy angol állásinterjún: a mondatépítés és nyelvtan; vagy a kiejtés és beszéd; esetleg megérteni az anyanyelvi angol menedzsert?

 

A TARTALOMBÓL

 

I. TELEFONOS ÉRDEKLŐDÉS -- PHONE ENQUIRY

 

Mielőtt magára az állásinterjúra kerülne a sor, kezdjük egy kis bemelegítéssel. Nézzük meg azt a helyzetet, amikor állást keresel és be kell telefonálnod, hogy bővebb felvilágosítást kérj a meghírdetett állásról. Vagy éppen a munkahely hív fel telefonon téged, hogy behívjon az interjúra. Nem kis izgalom, sőt idegesség lehet úrrá rajtad, ha hiányzik a gyakorlat, hogy mit is mondj ilyenkor angolul. Először ezekre a szituációkra készítünk fel. Utána jönnek majd a tényleges interjúk...

 

 

II. ÁLLÁSINTERJÚK -- JOB INTERVIEWS

 

Az angol állásinterjú sikere alapjában véve azon múlik, hogy mennyire tudja magát jól eladni az ember angolul az interjún. Ehhez pedig arra lesz szükség, hogy egy nagyfokú rutinnal rendelkezz az egész helyzetet illetően, mire odakerülsz. Azt kell elérnünk, hogy a füledben csengjenek azok az angolos fordulatok, kifejezések és párbeszéd minták, amiket aztán majd könnyedén tudsz az adott helyzethez igazítani és használni.  Mindenre gondoltunk, ami előfordulhat a folyamat során, amikor egy új állásra pályázol, az első betelefonálástól kezdve, egészen a záró interjúig. Emellett kidolgoztuk a számodra azt a pontos 7 lépést, amit a gyakorlás során követned kell, hogy elérd azt a pontot, amikor már semmilyen félelem nincs benned egy angol állásinterjúval kapcsolatban.

 

Biztosítsd be magad, és ne hagyd, hogy felkészületlenül érjen egy olyan élethelyzet, amikor hirtelen és váratlanul kell új munkahelyet találnod!

 

Rendeld meg most az ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ komplett oktatóanyagát!

 

RENDELD MEG MOST!

 

Válaszd az alábbi 2 csomag közül, amelyik a legmegfelelőbb most a számodra:

 

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ KOMPLETT OKTATÓANYAG: £55; 23800 Ft

 

 SPECIÁLIS KEDVEZMÉNNYEL: £27; 11680 Ft

/Ezt a kedvezményt kizárólag azoknak tudjuk felajánlani, akik feliratkoznak
az angol kifejezéseket és fordulatokat bemutató díjmentes cikksorozatunkra./

Ezt az oktatóanyagot csak nálunk lehet megvásárolni.

Írj és jelentkezünk a részletekkel, illetve a fizetési és felhasználási feltételekkel.

E-mail: angolparbeszed@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

Ide klikkelve az oldalunkról tudsz üzenetet küldeni

RENDELD MEG MOST!

JÓ TANULÁST ÉS GYAKORLÁST KÍVÁNUNK!

Az AngolParbeszed.com csapata

E-mail: angolparbeszed@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

bottom of page