top of page

 

AMI KIMARADT AZ ANGOLKÖNYVEDBŐL, PEDIG JÓL JÖHET... #5

 

BREXIT

 

Mi lesz, ha kilép Anglia az Európai Unióból? - kérdeztem az angol szomszédomat a minap.

 

A következő fordulattal válaszolt: "It's like going out of the frying pan and into the fire."

 

Csöbörből vödörbe, mondjuk magyarul, amikor egyik negatív helyzetből a másikba jutunk.

 

Az említett angol kifejezés pedig szó szerint azt jelentené, hogy a serpenyőből ki és bele a tűzbe; azaz átvitt értelemben, egy még rosszabb helyzetbe kerülni, mint a változás előtt.

 

Nézzünk erre néhány példát az angol sajtóból és filmekből:

"I was leaving snow in Baltimore for more snow in Belfast - out of the frying pan into the fire."

"What good is that going to do me to leave here? I’d just be jumping out of the frying pan into the fire. Everybody is having problems with one thing or another."

"While the initial reaction may be to quit or find a new employer, we have to think this through carefully to avoid, as they say, 'jumping out of the frying pan and into the fire.' Every job is going to have stressful situations."

 

Visszatérve Anglia esetleges kilépésére az EU-ból, külön szóösszetétel is született erre, a Brexit, ami annak a rövidítése, hogy British exit.

 

És akkor tippeljünk: ki mernek-e lépni a britek az EU-ból?

 

Szerény véleményem szerint pont ugyanaz fog történni, mint a skótok kiválási szavazásakor 2014-ben. Emlékszem, az általános közhangulat a skót népszavazást megelőző időkben is erősen a kilépést támogatta. Aztán a szavazás előtt jól működött a megfélemlítő kampány, miszerint Skócia a kiválás esetén nem használhatná tovább az angol fontot, illetve hogy szegényekké és védtelenné lesznek egyedül, stb.

 

Hasonlóan, ma még nagyon erősek a UK kilépését támogató hangok, de a szavazás előtt majd meglátjuk, hogy elillan-e a bátorság... :)

 

A ráijesztésbe ezúttal beszállt Obama amerikai elnök is, aki erősen javallota Angliának, hogy maradjanak ott, ahol most vannak, mert különben 10 évbe is beletelhet, amíg Angliával külön megkötnék azt a kereskedelmi megállapodást, amit az egész EU-val akarnak fedél alá hozni.

 

És a 2016. június 23-án történő Brexit szavazás előtt, várhatóan még számos további bátorságcsökkentő kijelentés fog napvilágot látni... Még az is előfordulhat, hogy Skócia újfent megmakacsolja magát, amennyiben ők nem akarnak majd kilépni az EU-ból.

 

Úgyhogy szerintem végül is győzni fog majd az angol konzervatív hozzáállás, és marad úgy minden, ahogyan most van.

 

Hiszen a brit néplélek nem a hirtelen változások és ugrások világa, ahogyan a fürdőszobai keverőcsap térhódítása is csak szép fokozatosan történik meg errefelé... :)

 

Emlékezz majd, ha legközelebb az “out of the frying pan and into the fire” angol fordulatot hallod vagy olvasod!

 

Kérjük, klikkelj a megosztásra, ha hasznosnak vagy érdekesnek találtad a szöveget.

 

Segíts nekünk, hogy minél több tanulóhoz eljusson a cikkünk. Küldd tovább egy ismerősödnek ezt a weboldalunkat, akinek szintén hasznos lehet:

www. angolparbeszed.com/brexit

Jó gyakorlást és tanulást kívánunk!

Az AngolPárbeszéd csapata

 

___________________________________________________________________________

 

 

TOVÁBBI AJÁNLÓ:

Melyik rész okozza Neked a problémát az angollal?

 

Pontosan melyik az a terület, ami miatt azt érzed,

hogy nem úgy megy, mint ahogy kellene?

 

Nézzük meg, hogy mivel van bajod leginkább!

 

Melyik az a pont, amivel hiába próbálkoztál?

Mi az, amit nem tudtál egyedül megtanulni?

 

Miben kellene egy kis segítség?

 

Válaszd ki az alábbi 10 pont közül:

mi a Te problémád az angollal?

 

1. Az angol MONDATÉPTÉS és NYELVTAN a gond?

Nem akar összeállni, hogy pontosan hogyan rakd össze a szavakból az angol mondatokat?

Tudsz jó pár angol szót, de legtöbbször csak a szavakat rakod egymás után, nyelvtan nélkül? Vagy volt egy pont, ahol elkezdett túl bonyolult lenni az egész? Esetleg már az iskolában is utáltad a nyelvtant, sőt világ életedben...?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a SPECIÁLIS MONDATÉPÍTŐ tanfolyamunkról!

 

2. Az angol BESZÉDÉRTÉS az, ami nehezen megy?

Néha alig érted meg az anyanyelvi angolokat? Pláne, ha ráadásul még hadarva meg tájszólással is beszélnek... "Alig értettem valamit az angolnak a szöszögéséből" -- mesélte például egy tanuló, amikor egy kudarcos álllásinterjú után hozzánk fordult segítségért. Hogyan lehet kigyakorolni a gyors anyanyelvi angol beszéd megértését? És mi a titka a különböző akcentusoknak?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a SPECIÁLIS BESZÉDÉRTÉSI tanfolyamunkról!

 

3. Az angol folyékony TÁRSALGÁSSAL van problémád?

Hiába tanultál meg sok szót és a nyelvtani szabályokat, mégis akadozva megy a beszéd?

Az angol írás és olvasás már egész jól megy, de amikor beszélned kel, akkor egyszerűen leblokkolsz? Mik a speciális gyakorlatok, amik átsegítenek ezen az akadályon?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a SPECIÁLIS BESZÉDGYAKORLATOK tanfolyamunkról!

 

4. Angol ÁLLÁSINTERJÚRA készülsz?

Előtte jó lenne még gyakorolni néhány órát? Bizonytalan vagy, hogy megérted-e majd az interjún az anyanyelvi angol kiejtést? Teljes körű felkészítés, utána pedig próbainterjúk az ANYANYELVI ANGOL oktatóinkkal! Miket fognak kérdezni az interjún? Hogy hangozna helyesen az angol válasz? Melyik az a kérdés, amelyiktől leginkább tartasz? Kiképzünk a teljes magabiztosságig, hogy semmilyen félelem ne maradjon benned egy angol nyelvű állásinterjúval kapcsolatban.

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt az ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ tanfolyamunkról!

 

5. Az angol KIEJTÉS az, ami zavar téged?

Úgy érzed, hogy túl erős a magyaros akcentusod, amikor angolul beszélsz? Nehezen értenek meg az angolok emiatt a munkahelyeden? Milyen gyakorlatokkal lehet javítani a kiejtéseden és kialakítani az angolos hangzást?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a SPECIÁLIS KIEJTÉSJAVÍTÓ tanfolyamunkról!

 

6. Eljutottál egy szintre, de TELJESEN JÓL akarsz beszélni?

Szeretnél választékosabban fogalmazni, amikor angolul kommunikálsz?

Az alapokon már bőven túl vagy, de bizonyos helyzetekben mégsem tudod, hogy hogyan kellene jól kifejezni magad angolul? Úgy érzed, hogy visszafog a  kommunikációban a meglévő angol szókincsed, és hogy nem tudod a pontosan odaillő angol kifejezést? Az a célod, hogy teljesen jól megtanulj angolul? Esetleg azt tűzted ki magad elé, hogy elérd a felsőfokú vagy anyanyelvi szintet?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a SPECIÁLIS HALADÓ ANGOL KOMMUNIKÁCIÓ tanfolyamunkról!

 

7. Angol NYELVVIZSGÁRA van szükséged?

Alap, közép vagy felsőfokon? Magyarországi vagy nemzetközi viszgára szeretnél felkészítést? Általános vagy szakmaival bővített angolból?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a NYELVVIZSGA-FELKÉSZÍTŐ tanfolyamunkról!

 

8. DISZLEKSZIÁVAL vagy más tanulási problémával küzdesz?

Kitartásra, szorgalomra, türelemre és speciális módszerekre van szükség, de mindig van megoldás a tanulásra. Nálunk Te is meg fogsz tudni tanulni angolul, a speciális személyre szabott tanfolyamunkon.

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a SPECIÁLIS ANGOL KÉPZÉS nevű tanfolyamunkról!

 

9. ÜZLETI vagy SZAKMAI angolra van szükséged?

A saját szakmád területén kellene jól begyakorolnod az angol kommunikációt?

Értékesítő, recepciós, tanácsadó vagy más egyéb olyan munkakörben dolgozol, ahol speciálsi szakmai angol nyelvtudásra van szükség?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged, és kérj információt a SPECIÁLIS SZAKMAI ANGOL tanfolyamunkról!

 

10. KEZDŐ szintről indulnál?

Azt szokták mondani, hogy akkor legalább még biztosan nem vagy elrontva...

És annyi igazság van is ebben, hogy számos olyan csapda és zsákutca van az angoltudáshoz vezető úton, amit a legjobb messze elkerülni. Ez egyébként a tudás más területein is pontosan ugyanígy van. Rengeteg angoltanuló keresett már meg minket, aki a nem megfelelő angoltanulási módszer miatt korábban kudarcot vallott, és össze volt zavarodva számos ponton az angolt illetően. Miután a megfelelő módszerrel helyreraktuk náluk a problémás részeket, kiderült, hogy mégis csak meg tudtak birkózni az angollal.

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét célod, mi miatt szeretnél angolul tudni, és kérj információt a SPECIÁLISAN KEZDŐKNEK szóló tanfolyamunkról!

 

Engedd meg, hogy segítsünk!

 

Mind a 10 fenti problémára külön Speciális Angoltanfolyamaink vannak, amik online formában és skype-on keresztül a számodra is elérhetőek.

 

Ne sajnáld magadtól a minőségi oktatást, mert több mint 30 év tanulási tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy az oktatásban különösen igaz, és utólag MINDIG bebizonyosodik: az olcsóbb lesz a drágább…

 

Épp a minap említette egy házaspár, aki már részt vett korábban másutt egy 300 órás (!) kurzuson, hogy nálunk már 20 óra alatt többet tanult, mint a 300 órás előző tanfolyamán.

Ez úgy lehetséges, hogy másképp foglalkozunk a tanulókkal, és ezt az eredmények is igazolják. Érdemes kiszámolni, hogy egy ilyen esetben az olcsó órák összeadva mennyivel drágábbra jönnek ki. Pláne, ha az eredmény 300 óra után az, hogy még mindig nem megy az angol...

 

A mai világban a TUDÁS és a KÉPESSÉGEK a legfontosabbak, ha az ember boldogulni akar. Ezért soha ne a saját oktatásodon spórolj!

 

Nálunk az órákon dilpomás, angol és magyar szakos képesített tanárok oktatják a tanulókat, akik hosszú évek óta és jelenleg is Angliában vagy Amerikában élnek. .

Egy bizonyos tudásszint felett pedig olyan anyanyelvi angol oktatókkal és kommunikációs trénerekkel fogsz tudni nálunk együtt dolgozni, akik nemcsak magasan képzett professzionális szakemberek, de a magyar nyelvtanulók képzésében is jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek.

 

 

A fenti 10 pont közül melyik a Te problémád az angollal?

Írd meg nekünk, hogy mi a Te konkrét nehézséged!

 

Kérj információt a problámádra vonatkozó

SPECIÁLIS ANGOL tanfolyamunkról!

 

E-mail: angolparbeszed@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

 

 

 

___________________________________________________________________________

 

 

TOVÁBBI AJÁNLÓ:

 

AMI KIMARADT AZ ANGOLKÖNYVEDBŐL PEDIG JÓL JÖHET

 

Népszerű sorozatunk folytatódik...

A Facebook oldalunkon soha nem olvasható részekkel

 

IRATKOZZ FEL DÍJMENTESEN ELÉRHETŐ SOROZATUNKRA!

 

(Ha Te már kapod az e-maileket a cikkeinkről,

akkor nem kell újra feliratkoznod.) 

 

 

 

___________________________________________________________________________

 

 

 

TOVÁBBI AJÁNLÓ:

 

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ KOMPLETT OKTATÓANYAG

 

MENNYIRE VAGY FELKÉSZÜLT?

NEHEZEN ÉRTENÉD MEG AZ ANYANYELVI ANGOL MENEDZSERT?


HOGYAN ADD ELŐ MAGAD EGY ANGOL ÁLLÁSINTERJÚN?

 

Ha most hirtelen új állás után kellene nézned, az mennyire érne felkészületlenül?

Mekkora biztonságot adna, ha a füledben csengenének az angol állásinterjú mondatai?

Anélkül, hogy beszéd közben kellene agyalni a nyelvtanon...
 

Ha nem akarsz kapkodni, amikror váratlanul kell munkahelyet váltanod...

Ha szeretnél megpályázni és megszerezni végre egy jobb állást...

 Ha felkészülten és biztonságban akarod magad tudni...

 

Mit is mondj pontosan egy angol állásinterjún? Hogyan kérdezz rá udvariasan a nehéz pontokra?

Hogyan fejezd ki magad, ha angolul kell betelefonálnod, amikor álláskereső vagy?

Milyen helyzetek merülhetnek fel az interjún, és hogyan kezeld ezeket angolul megfelelően?

 

Kidolgoztuk számodra a teljes forgatókönyvet, az összes angol kulcsmondattal!

 

Plusz olyan angol kifejezéseket és fordulatokat ismerhetsz meg a megfelelő szituációban, amiket gyakran használnak az angolok, de esélyed sincs megérteni őket csupán a szavak alapján, ha nem ismered magát a kifejezést.

 

De maradt még egy probléma... Egy angol nyelvű állásinterjú során rengeteg nehézséget okoz a tanulóknak, hogy kihallják az anyanyelvi angol beszédéből, hogy pontosan mit is akar mondani. Pláne,  ha a menedzser ráadásul még hadarva meg tájszólással is beszél... :) Alig értettem valamit az angol "szöszögésből" -- mesélte például az egyik tanuló, amikor a kudarcos álllásinterjú után hozzánk fordult segítségért.

 

Ezért rendkívül fontos, hogy a felkészülés során ne csupán a szemeddel szedd fel az információkat, hanem úgymond a füleddel is tanulj, azaz a hallás alapján történő beszédértésedet is fejlesztenünk kell. Az iskolában azt szoktuk meg, hogy legtöbbször a szemünkkel szedjük fel a tudnivalókat leírt szövegből. A nyelvet azonban nem így tanultuk meg mi sem gyerekként; és beszélni így nem lehet megtanulni.

 

Éppen ezért, miután megalkottuk az angol szövegeket, utána HANGFELVÉTELEKET is készítettünk a számodra ANYANYELVI ANGOL szereplőkkel, hogy otthon vagy a mobilodon is meg tudd hallgatni mindegyik párbeszédet az angol kulcsmondatokkal és kifejezésekkel. Annyiszor, hogy már a füledben csengjen az egész, és semmilyen félelem ne maradjon benned egy angol nyelvű állásinterjúval kapcsolatban. Csak így fogsz tudni hozzászokni a magyartól jócskán eltérő kiejtéshez és hanglejtéshez.

 

A teljes oktatóanyag -- a szövegek, hozzá a fordítások, a kifejezések magyarázatai, plusz maguk a hangfelvételek -- mostantól megvásárolható minden kedves olvasónk számára az otthoni gyakorláshoz és felkészüléshez.

 

Mindenre gondoltunk, ami előfordulhat a folyamat során, amikor egy új állásra pályázol, az első betelefonálástól kezdve, egészen a záró interjúig. Emellett kidolgoztuk a számodra azt a pontos 7 lépést, amit a gyakorlás során követned kell.

 

Biztosítsd be magad, és ne hagyd, hogy felkészületlenül érjen egy olyan élethelyzet, amikor hirtelen és váratlanul kell új munkahelyet találnod!

 

Rendeld meg most az ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ komplett oktatóanyagát!

 

Ezt az oktatóanyagot csak nálunk tudod megvásárolni. Írj és jelentkezünk a részletekkel, illetve a fizetési és felhasználási feltételekkel.

 

E-mail: angolparbeszed@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

Írd meg nekünk a leveledben azt is, hogy melyik rész okozná most a legtöbb gondot számodra egy angol állásinterjún: a mondatépítés és nyelvtan; vagy a kiejtés és beszéd; esetleg megérteni az anyanyelvi angol menedzsert?

 

A TARTALOMBÓL

 

I. TELEFONOS ÉRDEKLŐDÉS -- PHONE ENQUIRY

 

Mielőtt magára az állásinterjúra kerülne a sor, kezdjük egy kis bemelegítéssel. Nézzük meg azt a helyzetet, amikor állást keresel és be kell telefonálnod, hogy bővebb felvilágosítást kérj a meghírdetett állásról. Vagy éppen a munkahely hív fel telefonon téged, hogy behívjon az interjúra. Nem kis izgalom, sőt idegesség lehet úrrá rajtad, ha hiányzik a gyakorlat, hogy mit is mondj ilyenkor angolul. Először ezekre a szituációkra készítünk fel. Utána jönnek majd a tényleges interjúk...

 

 

II. ÁLLÁSINTERJÚK -- JOB INTERVIEWS

 

Az angol állásinterjú sikere alapjában véve azon múlik, hogy mennyire tudja magát jól eladni az ember angolul az interjún. Ehhez pedig arra lesz szükség, hogy egy nagyfokú rutinnal rendelkezz az egész helyzetet illetően, mire odakerülsz. Azt kell elérnünk, hogy a füledben csengjenek azok az angolos fordulatok, kifejezések és párbeszéd minták, amiket aztán majd könnyedén tudsz az adott helyzethez igazítani és használni.  Mindenre gondoltunk, ami előfordulhat a folyamat során, amikor egy új állásra pályázol, az első betelefonálástól kezdve, egészen a záró interjúig. Emellett kidolgoztuk a számodra azt a pontos 7 lépést, amit a gyakorlás során követned kell, hogy elérd azt a pontot, amikor már semmilyen félelem nincs benned egy angol állásinterjúval kapcsolatban.

 

Biztosítsd be magad, és ne hagyd, hogy felkészületlenül érjen egy olyan élethelyzet, amikor hirtelen és váratlanul kell új munkahelyet találnod!

 

Rendeld meg most az ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ komplett oktatóanyagát!

 

RENDELD MEG MOST!

 

Válaszd az alábbi 2 csomag közül, amelyik a legmegfelelőbb most a számodra:

 

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ KOMPLETT OKTATÓANYAG: £55; 21600 Ft

 

SPECIÁLIS KEDVEZMÉNNYEL: £27; 10600 Ft

/Ezt a kedvezményt azoknak az olvasóinknak tudjuk felajánlani,

akik vállalják, hogy hetente egyszer megosztják a saját facebook oldalukon

az angol kifejezéseket és fordulatokat bemutató cikkünket./

 

Ezt az oktatóanyagot csak nálunk lehet megvásárolni.

Írj és jelentkezünk a részletekkel, illetve a fizetési és felhasználási feltételekkel.

 

E-mail: angolparbeszed@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

RENDELD MEG MOST!

 

JÓ TANULÁST ÉS GYAKORLÁST KÍVÁNUNK!

Az AngolParbeszed.com csapata

 

 

 

 

 

bottom of page