top of page

 

A KARÁCSONY ANGOL SZAVAI

 

ÉS ÓRIÁSI 70%-os KARÁCSONYI KEDVEZMÉNY!!!


 

Xmas, Festive, Crimbo...

Milyen angol szavakkal találkozhatsz a közelgő karácsonnyal kapcsolatban?

Kezdjük magával a Christmas szóval, ami a Christ (azaz Krisztus) és a mass (magyarul mise) szavakból ered.

Aztán, sokszor látni a Xmas rövidített alakot, amiről azt hinné az ember, hogy biztos a modern sms nyelvhasználat szüleménye, de valójában az a helyzet, hogy már évszázadokkal ezelőtt is használták a vallási szövegekben. Az X a görögben Krisztus nevének kezdőbetűje: Χριστός.

Végül persze elterjedtek szleng verziók is, az ünnep világi részére utalva.  Crimble (vagy Krimble), ez a Beatles szóalkotása 1963-ból; úgy tartják, hogy John Lennon nyelvi játékának eredménye. A brit angolban találkozhatsz még a Crimbo, Chrimbo alakokkal is, például: “I still need to do my Crimbo shopping”; “What Crimbo presents will you buy?”. Mellesleg, az utóbbi években Magyarországon is hallani azt, hogy “Boldog Karit” – plázanyelven… :) :)

A karácsonyi időszakot jelöli a Christmas season, illetve az amerikai Holiday season. Emellett a festive szó is használatos a karácsonyi ünneppel kapcsolatban, például festive spirit, festive wishes, festive season.

Karácsonyi üdvözletet fejez ki a kártyákon legtöbbször olvasható Season’s Greetings vagy Greetings of the Season, illetve az amerikai Happy Holidays.

És zárjuk a sort a klasszikus Merry Christmas kifejezéssel, ami Happy Christmas változatban is előfordul.

 

EZZEL KÍVÁNUNK MINDEN KEDVES OLVASÓNKNAK ÉS TANULÓNKNAK BOLDOG KARÁCSONYI ÜNNEPEKET !

 

Rendszeres olvasóinknak az alábbi KARÁCSONYI AKCIÓVAL kedveskedünk:

ÓRIÁSI 70%-os KARÁCSONYI KEDVEZMÉNY !!!

NEHEZEN ÉRTED MEG AZ ANYANYELVI ANGOL MENEDZSERT?

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚD LESZ?

HOGYAN FEJEZD KI MAGAD ANGOLUL?
 

KOMPLETT OKTATÓANYAG AZ OTTHONI FELKÉSZÜLÉSHEZ

ÓRIÁSI 70%-os KARÁCSONYI KEDVEZMÉNY !!!

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ KOMPLETT OKTATÓANYAG

Csak Karácsonyig érhető el a 70% árkedvezmény.

Az Oktatóanyag teljes áron 55 fontba kerül. (23800 Ft)

DE 70%-os KARÁCSONYI KEDVEZMÉNNYEL:

MOST CSAK 16 font !!! (6920 Ft)

Írj és jelentkezünk a részletekkel, a fizetési és felhasználási feltételekkel.

Ne szalaszd el a Karácsonyi 70%-os kedvezményt !

Ajándékozd meg magad és szeretteidet a legszebb ajándékkal: tudással !

RENDELD MEG MOST KARÁCSONYI 70% KEDVEZMÉNNYEL:

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ KOMPLETT OKTATÓANYAG!

ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ

 

MENNYIRE VAGY FELKÉSZÜLT?

NEHEZEN ÉRTENÉD MEG AZ ANYANYELVI ANGOL MENEDZSERT?


HOGYAN ADD ELŐ MAGAD EGY ANGOL ÁLLÁSINTERJÚN?

 

Ha most hirtelen új állás után kellene nézned, az mennyire érne felkészületlenül?

Mekkora biztonságot adna, ha a füledben csengenének az angol állásinterjú mondatai?

Anélkül, hogy beszéd közben kellene agyalni a nyelvtanon...
 

Ha nem akarsz kapkodni, amikror váratlanul kell munkahelyet váltanod...

Ha szeretnél megpályázni és megszerezni végre egy jobb állást...

 Ha felkészülten és biztonságban akarod magad tudni...

 

Mit is mondj pontosan egy angol állásinterjún? Hogyan kérdezz rá udvariasan a nehéz pontokra?

Hogyan fejezd ki magad, ha angolul kell betelefonálnod, amikor álláskereső vagy?

Milyen helyzetek merülhetnek fel az interjún, és hogyan kezeld ezeket angolul megfelelően?

 

Kidolgoztuk számodra a teljes forgatókönyvet, az összes angol kulcsmondattal!

 

Plusz olyan angol kifejezéseket és fordulatokat ismerhetsz meg a megfelelő szituációban, amiket gyakran használnak az angolok, de esélyed sincs megérteni őket csupán a szavak alapján, ha nem ismered magát a kifejezést.

 

De maradt még egy probléma... Egy angol nyelvű állásinterjú során rengeteg nehézséget okoz a tanulóknak, hogy kihallják az anyanyelvi angol beszédéből, hogy pontosan mit is akar mondani. Pláne,  ha a menedzser ráadásul még hadarva meg tájszólással is beszél... :) Alig értettem valamit az angol "szöszögésből" -- mesélte például az egyik tanuló, amikor a kudarcos álllásinterjú után hozzánk fordult segítségért.

 

Ezért rendkívül fontos, hogy a felkészülés során ne csupán a szemeddel szedd fel az információkat, hanem úgymond a füleddel is tanulj, azaz a hallás alapján történő beszédértésedet is fejlesztenünk kell. Az iskolában azt szoktuk meg, hogy legtöbbször a szemünkkel szedjük fel a tudnivalókat leírt szövegből. A nyelvet azonban nem így tanultuk meg mi sem gyerekként; és beszélni így nem lehet megtanulni.

 

Éppen ezért, miután megalkottuk az angol szövegeket, utána HANGFELVÉTELEKET is készítettünk a számodra ANYANYELVI ANGOL szereplőkkel, hogy otthon vagy a mobilodon is meg tudd hallgatni mindegyik párbeszédet az angol kulcsmondatokkal és kifejezésekkel. Annyiszor, hogy már a füledben csengjen az egész, és semmilyen félelem ne maradjon benned egy angol nyelvű állásinterjúval kapcsolatban. Csak így fogsz tudni hozzászokni a magyartól jócskán eltérő kiejtéshez és hanglejtéshez.

 

A teljes oktatóanyag -- a szövegek, hozzá a fordítások, a kifejezések magyarázatai, plusz maguk a hangfelvételek -- mostantól megvásárolható minden kedves olvasónk számára az otthoni gyakorláshoz és felkészüléshez.

 

Mindenre gondoltunk, ami előfordulhat a folyamat során, amikor egy új állásra pályázol, az első betelefonálástól kezdve, egészen a záró interjúig. Emellett kidolgoztuk a számodra azt a pontos 7 lépést, amit a gyakorlás során követned kell.

 

Biztosítsd be magad, és ne hagyd, hogy felkészületlenül érjen egy olyan élethelyzet, amikor hirtelen és váratlanul kell új munkahelyet találnod!

 

Rendeld meg most az ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ komplett oktatóanyagát!

 

Ezt az oktatóanyagot csak nálunk tudod megvásárolni. Írj és jelentkezünk a részletekkel, illetve a fizetési és felhasználási feltételekkel.

 

E-mail: angolparbeszed@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

Írd meg nekünk a leveledben azt is, hogy melyik rész okozná most a legtöbb gondot számodra egy angol állásinterjún: a mondatépítés és nyelvtan; vagy a kiejtés és beszéd; esetleg megérteni az anyanyelvi angol menedzsert?

 

A TARTALOMBÓL

 

I. TELEFONOS ÉRDEKLŐDÉS -- PHONE ENQUIRY

 

Mielőtt magára az állásinterjúra kerülne a sor, kezdjük egy kis bemelegítéssel. Nézzük meg azt a helyzetet, amikor állást keresel és be kell telefonálnod, hogy bővebb felvilágosítást kérj a meghírdetett állásról. Vagy éppen a munkahely hív fel telefonon téged, hogy behívjon az interjúra. Nem kis izgalom, sőt idegesség lehet úrrá rajtad, ha hiányzik a gyakorlat, hogy mit is mondj ilyenkor angolul. Először ezekre a szituációkra készítünk fel. Utána jönnek majd a tényleges interjúk...

 

 

II. ÁLLÁSINTERJÚK -- JOB INTERVIEWS

 

Az angol állásinterjú sikere alapjában véve azon múlik, hogy mennyire tudja magát jól eladni az ember angolul az interjún. Ehhez pedig arra lesz szükség, hogy egy nagyfokú rutinnal rendelkezz az egész helyzetet illetően, mire odakerülsz. Azt kell elérnünk, hogy a füledben csengjenek azok az angolos fordulatok, kifejezések és párbeszéd minták, amiket aztán majd könnyedén tudsz az adott helyzethez igazítani és használni.  Mindenre gondoltunk, ami előfordulhat a folyamat során, amikor egy új állásra pályázol, az első betelefonálástól kezdve, egészen a záró interjúig. Emellett kidolgoztuk a számodra azt a pontos 7 lépést, amit a gyakorlás során követned kell, hogy elérd azt a pontot, amikor már semmilyen félelem nincs benned egy angol állásinterjúval kapcsolatban.

 

Biztosítsd be magad, és ne hagyd, hogy felkészületlenül érjen egy olyan élethelyzet, amikor hirtelen és váratlanul kell új munkahelyet találnod!

 

Rendeld meg most az ANGOL ÁLLÁSINTERJÚ komplett oktatóanyagát!

 

RENDELD MEG MOST!

 

Ezt az oktatóanyagot csak nálunk tudod megvásárolni.

Írj és jelentkezünk a részletekkel, illetve a fizetési és felhasználási feltételekkel.

 

E-mail: angolparbeszed@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/eastgrinsteadlive

 

JÓ TANULÁST ÉS GYAKORLÁST KÍVÁNUNK!

Az AngolParbeszed.com csapata

bottom of page